Har haft lite mkt att göra i helgen och slutet på veckan därför är Hemsidetävlingen lite fördröjd =)
2 dagar för sent så kommer en lite genomgång av helgens matcher i Allsvenskan Norra.

Gävle spöade Sandåkern hemma med 4-3.
Publik 328, skott 29-22
Matchen verjar ha varit tajt men inte om man läser på Gävles hemsida.

Saxat från Gävles hemsida.
"Gävle GIK besegrade Sandåkern från Umeå med 4-3. GGIK hade i större del av matchen  kontroll över händelserna med ett betydligt mer disciplinerat och bättre spel än gästerna, men Sandåkerns målvakt var som en levande vägg denna lördagseftermiddag."

Saxat från Sandåkerns hemsida
"Samtidigt så gör vi en bra match i långa stunder av matchen där vi är täta i försvaret och skapar bra lägen. Det är små marginaler och vi hade lika gärna kunnat åka hem som segrare. Detta trots att vi har flera nivåer kvar att snäppa upp i vårt spel.
"

Doppskos kommentarer:
Känns som ett väntat resultat och Gävle har nu trummat igång.
Iofs hade jag nog tippat att GGIK skulle vinna med några flera mål.
Sandåkern hade chansen enligt dom och kommer kanske bli lite småfarliga på hemmaplan.

Granlo - Hässelby 7-2
Publik: 726, skotten 33-14

Saxat från Granlos HS:
Underläge mot nykomlingen Hässelby redan efter en minut.
Men i andra perioden kom Granlo ut som ett nytt lag och vann till slut den allsvenska premiären med 7-2.
- Vi spelar ut dem fullständigt, konstaterar John Lehnberg som stod för tre poäng.

Kommentarer från Hässelby har uteblivit, dom kanske inte har kommit hem från Sundsvall ännu =)

Doppskos tankar:
Granlos publikum på 726 imponerar och dom lär väl ha varit mer än nöjda med det dom fick se ifrånsett den första perioden.
7-2 är en fin start i Allsvenskan.

Visby - FBC Uppsala 7-6
Publik 835 , skotten 33-26

Saxat från Visbys HS
Uppsala pressade på under slutminuterna och var även bland annat en stolpträff ifrån att få till en kvittering. Men Visby höll undan och krigade sig till en viktig första seger mot ett riktigt bra lag i form av Uppsala.

Saxat från FBCs HS
Det blev ett uddamåls nederlag i premiärmatchen i Visby. 7-6.

Ytterligare referat kanske kommer senare...

Doppskos noteringar:
Kul för mina vänner Zäta och Wilson att få vinna hemmapremiären.
Det var precis detta som Visby inte behövde =)
Nu kommer dom att bli livsfarliga.
Strongt att dom berömmer FBC på sin hemsida.
Stort gjort.
FBC kan dra lärdom av förlusten och se till att vara ännu mera förberädda till nästa match.

Järfälla - TT IBK 2-5
Publik 217, Skotten 26-10 ?

Saxat från Spiders.
En sista period som Järfälla helt och hållet dominerade. Om inte duktige målvakten Benjamin Löfdahl stod i vägen så fanns ribban och stolparna som räddning. Två powerplaymål tog Järfälla in i matchen men tre minuter från slutet släcktes hoppet då TT genom en stark individuell prestation gjorde femman.

Saxat från TTs HS
Äntligen är säsongen igång och den kunde inte ha börjat bättre för TT´s herrar som kontrollerat kunde slå ett av på förhand favorittippat Järfälla. Båda lagen började matchen avvaktande och inget av lagen ville göra något misstag. TT hade full koll på perioden och skapade mest och det krävdes bara två byten i rad för Linus Näsman för se till att det stod 0-2 på tavlan. Andra målet var en en riktigt pärla som Linus smällde upp i krysset.

Doppsko tänker:
Jag blev ngt förvånad över resultatet.
Själv hade jag tippat vinst för Järfälla, men jag vet vad Ceder och Näsan kan i sina TT tröjor.
Tydligen så har dom varit riktigt heta i denna match.
Återigen som för Visby, nu är TT på G och blir superfarliga.

Älvsjö AIK - Odelberg IBK 10-3
Publik 208, Skotten 23-12

Saxat från Älvsjös HS
Andra perioden börjar med att Odelberg kvitterar till 2-2 redan efter 38 sekunder. En bra väckarklocka, för nu börjar vi spela igen. Det tar dock 10 minuter innan vi åter tar ledningen, men sedan rasar det på med ytterligare tre mål på fyra minuter. Efter andra perioden leder vi med 6-2.

Matchen slutar 10-3 och det känns som en rättvis seger även om Odelberg har en del riktigt rutinerade spelare med vassa avslut.

Saxat från Odelbergs HS
Just det, dom hade ingen . . .
Dom mörkar nog bara formen eller ?

Doppskos ord.
Älsvjö ångar på, visade egentligen inget bra spel på försäsongen men som vanligt så vaknar dom när det drar ihop sig.
Älvsjö verkar ödmjuka i sin uppgift och det kommer man långt på så länge hjärtat finns.
Jag hade faktiskt tippat att Älvsjö skulle krossa Odelberg.
Visst att dom har sina Norlingbröder och är bra framåt, men det räcker inte mot kollektivet Älvsjö.

Hagunda - Handen Innebandy 6-5
Publik 112, skotten 28-26

saxat från Hagunda.
I slutperioden dröjde det bara en minut innan Hagunda utökade ledningen till 6-1. Det resultatet stod sig tills det var 4 minuter kvar av matchen. På de sista fyra minuterna lyckades Handen göra fyra mål och viss nervositet smög sig in hos hagundaspelarna som ändå kunde hålla undan till seger med 6-5.

saxat från MHs blogg.
Seriepremiär idag mot IBK Handen, det finns en blogg med stor anknytning till laget som ni kan läsa
här. Iallafall, där har man kunnat läsa hur pass tråkigt vi som lag spelar. Jag vet inte om Handen är rätt lag att uttala sig i denna fråga

Doppsko simmar iväg.
Jag hoppas att MH nu förstår att det är vad jag tycker och inte vad Handen tycker som jag skriver i denna blogg.
Jag står fast vid det.
Hagunda spelar tråkigt eftersom dom backar hem hela tiden.
Det ska man inte göra på hemmaplan.
Men jag har inte sagt att Hagunda är dåliga !
Hagunda spelar diciplinerat och visar ett grymt tålamod förutom i slutet på matchen.
Viktor Strömquist och Johan Oliwsson var sjukt bra i matchen och var ständigt farliga.
Helt klart Hagundas bästa spelare under denna match "" Alla Kategorier ""
Jag tror nog att Hagunda kommer att sluta topp 4 om dom kan hålla detta fokus i sitt försvarspel.
Hagunda spelade stundtals ut Handen i period 2.
Vi kommer igen, vi fick ngt att fundera på iaf samt att våra killar kommer få kriga hårt under veckan.

Älvsjö tar täten efter omgång 1 och får nu möta oss i vårat kära Torvalla på Lördag.
Tyvärr kommer jag själv inte kunna närvara då.
Byxelkrok kallar, Öland kallar...

Skytteligan får ju en ledare redan efter omg 1 så klart och det är Claes Englund (FBC Uppsala) som drar iväg med sina 4+1 mot Visby.
Måste kännas surt för Claes att göra 5 poäng men sedan få åka hem den tunga resan från Visby med 0 poäng!
Han tar den för laget *skrattar*
Det är lungan Clabbe eller vad du nu kallas, nästa gång vinner ni.

Patrik Schantz våran lilla stekare i Handen mäktar med 3+1 mot Hagunda och lägger sig på en andra plats iaf.

Publiksnittet för omg 1 blir: 404 (Tack Visby, tack Granlo)

Antalet gjordamål i AS Norra omg 1 blev 60 och det är lika många som vi släppte in tillsammans.
Flest mål gjorde Älvsjö med sina 10, och då blir det ju självklart Odelberg som fick släppa in flest