Hammarby-Handen:”Bättre tillsammans”



Hammarby Handen IBK kommer en av favoriterna i allsvenskan norra att heta under årets säsong. Anledningen var att klubbarna för sent gjorde klart med sammanslagningen.
- Det blev en gemensam styrelse men vi behåller båda föreningarna, samt döpa om Handen Innebandy till Hammarby Handen IBK för att markera samarbetet, säger Hammarby Handens ordförande Tommy Hedlund.

Tommy Hedlund, ordförande i Hammarby Handen IBK och Hammarby IF Innebandy skriver i ett öppet brev om samgåendet mellan Hammarby och Handen.

- Vi är för få som jobbar på föreningsnivå. Vi arbetar större delen av vår fritid ideellt med att organisera och administrera. Vi orkar inte mer. Vi har två alternativ. Lägga ner föreningen eller hitta en samarbetspartner som kan hjälpa oss. Som kan avlasta oss, kanske ta över. Det var med de orden Handens ledning kom till Hammarby IF.

Så kom då Hammarby IF Innebandy in i bilden. Vi bad Handen berätta om hur Handen Innebandy såg ut. Det fanns ungdomslag i alla åldersgrupper. Tre juniorlag och ett herrlag i allsvenskan. Ekonomin var i ordning. Det enda som saknades var flickor. Kort sagt hade Sussi, Anders och de andra i Handen gjort ett mycket bra jobb!

När vi jämförde med vår egen verksamhet såg vi klara synergier. Framförallt på ungdomssidan. Här fanns samverkansmöjligheter i ledarutbilding, administration och organisation. I Handen Innebandy fanns också en framstående herrverksamhet. Laget spelar i allsvenskan, medan Hammarby, med liten marginal, inte nådde dit i våras.

Det finns alltså klara skäl att slå ihop föreningarna till en. Men vi var sent ute. Ett sådant beslut skulle vara fattat före den sista april.

Därför blev beslutet i båda föreningarna att välja en gemensam styrelse men behålla föreningarna. Samt döpa om Handen Innebandy till Hammarby Handen IBK för att markera samarbetet.

Vi i den nya styrelsen skall arbeta dels i Handen (söder om söder) dels på Söder. Vi skall med de större resurser som vi får, arbeta för att fortsätta det framgångsrika arbetet i Handen. Forma en stabil gemensam organisation. På några års sikt skall vi bli en av de mest framgångsrika innebandyklubbarna i Sverige.


Saxat från IBM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0